Faiz Roslan “Salahke pakai macam perempuan???” – korang nilaila sendiri

Faiz Roslan !!!! Sekarang ni sebut je nama Faiz Roslan, memang ramai dah kenal dengan instafamous popular ini. Video parodinya sentiasa menjadi perhatian. Dalam video parodinya, Faiz Roslan sering memainkan watak kunyit atau MakNyah. Namun watak tersebut kelihatan sudah terbawa – bawa ke dunia realiti. Berikut adalah luahan hati seorang pengikut laman sosialnya :

“Netizen mahukan Faiz Roslan yang dulu. Yang buat aksi pondan pakai tudung lusuh mak, guna lesung batu, yang tahu dirinya hanya lelaki kampung tak lawa yang funny.

Tapi sejak kawan dengan Syed, terus berangan jadi lelaki kelas atasan. We want the OLD you back, Faiz!”

Bila dikecam oleh netizen, kini Faiz Roslan membuka mulut dan membalas kenyataan tersebut. Menurut Faiz, dia kini sudah tidak membuat dan memuat naik sebarang video bagi meredakan dulu isu kencaman terhadap dirinya. Menurut Faiz Roslan :

“First of all. For now i tak buat parody sebab nak reda kan suasana kena kecam ni. And idk why i upload gambar biasa pun kena kecam. Hanya selfie dan filter yang membuat kan macam pakai makeup 20x ganda tebal”

Tambah Faiz lagi

“Also di dilahirkan lembut. Yes kita boleh ubah tapi maaf tak minat. Bukan taknak. Salah ke lelaki lembut wujud? Pakai macam perempuan? Em rasanya dah 2 minggu tak mendiamkan kan diri dari parody ni semua pun kena kecam. Nak i buat apa? Deactive ig? Sorry hak sendiri.”

Sering tampil dengan imej pakaian wanita dan mekap, dia juga pernah ditegur oleh pendakwah, Da’i Wan yang menyatakan perbuatan tersebut haram walaupun untuk tujuan promosikan produk.

Netizen yang membaca komen Faiz Roslan meanggap pertanyaannya (salah ke lelaki lembut wujud? Pakai macam perempuan? ) itu seperti orang yang jahil pasal agama. Berikut adalah antara jawapan atau komen dari segelintir netizen :

“Lembut tak salah dik.. tpi kalo ko nak jadi perempuan tu yang salah dik.. kena laknat dik… mana parent dia nih tak ngajor ke dari kecik…”

“Dilahirkan lembut mmg xsalah.. itu dinamakan ujian yang Allah beri pda mnsia pilihan mcm ko si lembut… yg lembunya kau si lelaki lembutpakai pakaian wanita, itu yang dinamakan lembu lembut bodoo…”

“Tak… x salah la dik… jd transgender terus pon xsalah.. kita semua bahagia kalau adik transform terus.. maklom la… kitakan kena amalkan konsep jaga kubur masing2… xpayah jd ustaz / ustazah fb… kan..”

Korang nilaila sendiri…. Akhir zaman

Sumber : rotikaya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*