[tak sangka] Artis K-pop pertama yang beragama islam 😱😱

VARSITY merupakan kumpulan penyanyi lelaki yang terdiri daripada 12 orang ahli dimana 5 ahli daripada negara Cina dan 7 orang ahli dari Korea. Varsity debut pada 3 Januari 2017 di bawah Global K Center.

Semasa temubual dijalankan di luar bangunan di mana “Music Bank” difilemkan atau dirakam, kumpulan lelaki tersebut bercakap tentang bagaimana mereka akan makan rebusan kimchi untuk sarapan pagi. Sebagai item makanan biasanya termasuk daging babi di banyak tempat, VARSITY kemudian tanpa diduga mendedahkan bahawa “salah satu ahli kumpulannya sebenarnya tidak boleh makan daging babi,” dan menamakan Manny.

Manny dan ahli kumpulan yang lain menjelaskan bahawa dia tidak boleh makan daging babi kerana dia adalah Muslim, dan mungkin akan makan omelet telur. Ahli Cina juga menambah bahawa dia juga boleh makan ayam.

Manny adalah ahli termuda VARSITY, dilahirkan pada 17 November 2001. Dia menjadi model dari usia muda, dan telah menjadi penyanyi dan pelakon sejak zaman kanak-kanaknya juga.

Kumpulan ini memulakan kerjaya pada 5 Januari dengan “U R My Only One,” dan telah mendapat perhatian untuk latar belakang pelbagai ahli. Walaupun mereka terdiri daripada tujuh anggota Korea dan lima orang ahli China, beberapa daripadanya dibesarkan di tempat lain seperti Dubai. Campuran unik ini membolehkan kumpulan berkomunikasi dengan peminat mereka dalam bahasa Korea, Inggeris, Cina, Arab, dan Perancis.

Sangat teruja melihat industri K-pop perlahan-lahan menjadi lebih agam kerana muziknya menjadi lebih popular di seluruh dunia!

Sumber : soompi, youtube kim eun soo, hyori mira

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*