[video] “Emma Maembong speaking english, kalah Neelofa” – netizen puji Emma Maembong

Terkejut netizen apabila Emma Maembong cakap orang putih slang british pulak tu.

Emma Maembong atau nama sebenarnya Fatimah Rohani binti Ismail merupakan seorang pelakon kelahiran terengganu. Rata – rata netizen mengetahui yang Emma ini ada darah kacukan. Ayahnya melayu dan ibunya scottish.

Rata – rata netizen terkejut apabila Emma Maembong speaking english dengan accent british. Ye la sebab netizen pon tahu yang Emma Maembong ini tak ambil SPM.

“Saya tak ke sekolah, sebaliknya hanya menghadiri home school, belajar di rumah. Saya mempunyai seorang adik lelaki yang tak boleh berjalan, jadi cikgu datang rumah, pada masa sama, boleh jaga adik. Tapi, saya mengaku, memang tak ambil SPM. Saya belajar melukis dengan ayah, jadi saya memang tak belajar tinggi. Saya nak jadi pelukis sama seperti ayah. Nak ikut jejak ayah.” – kenyataan Emma Maembong sebelum ini.

Namun begitu, Emma berkata sekiranya ingin menyambung pelajaran, dia akan mengambil bidang lukisan untuk menyambung legasi ayahnya. Kata Emma:-

“Saya juga tak menafikan saya hanya bersekolah sehingga di Tingkatan Dua sahaja. Sekarang saya dah ceburi bidang lakonan, tapi legasi ayah perlu diteruskan. Sekiranya saya nak sambung belajar ke peringkat tinggi, saya nak ambil bidang lukisan.” – Emma Maembong

Baru – baru ini Emma Maembong telah memuat naik video di laman sosialnya mempomote produk kecantikkan jenama ibunya sendiri dengan speaking english.

Ada juga peminat mengatakan yang Emma Maembong speaking ni kalah Neelofa.

“Class kau..jrg emma brslang.. huhu.. kalah lopak.. hehhe” tulis netizen di ruangan komen.

Lagi pujian netizen

Sumber : inatagram, youtube makcik bawang

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*