“Artis2 jutawan pun tak mampu buat macam ni” – Tindakan Mark Adam dipuji netizen

Kecoh baru – baru ini dengan Program hiburan Bintang Bersama Bintang, kembali dengan membawakan enam pelawak terkenal tanah air bersaing sesama mereka dibarisi oleh Abam, Ajak, Issey, Mark Adam, Achey dan Shuk.

Bintang Bersama Bintang 2018 menampilkan pentas mingguan di mana setiap peserta harus mempersembahkan sketsa dan ‘punchline’ selama empat minit tiga puluh saat serta lagu dalam tempoh dua minit tiga puluh saat yang telah diolah menjadi kelakar mengikut kesesuaian dan kreativiti masing-masing. Setiap minggu, para peserta juga dibenarkan membawa seorang selebriti jemputan untuk mengambil bahagian dalam sketsa mereka.

Penyanyi, Mark Adam telah menjuarai (wang tunai RM 100,000) Super Bintang Bersama Bintang (SBBB) 2018. Mark Adam telah menepati janjinya dengan membahagikan RM60,000 daripada RM100,000 hadiah wang tunai yang dimenanginya pada pentas akhir program realiti itu kepada empat peserta lain.

Sebaik dinobatkan juara, Mark Adam mengumumkan hasrat memberi RM15,000 setiap seorang kepada Achey, Ajak, Shuk dan Issey yang bersaing dengannya dalam program itu.

Malam kemuncak SBBB 2018 yang disiarkan secara langsung dari Sri Pentas 2, dan diadili oleh juri tetap, Saiful Apek dan juri jemputan, Fasha Sandha. Penghakiman mereka mewakili 70 peratus manakala selebihnya undian atas talian.

Pusingan awal yang dinamakan Arena Bintang Bersama Bintang 2018 adalah medan peperangan lawak pada era baharu yang menonjolkan cabaran enam peserta iaitu Ajak, Issey, Mark Adam, Achey, Shuk dan Abam.

Walau Bagaimanapun, Abam merupakan peserta tunggal yang terkeluar pada episod penyingkiran minggu keenam program realiti itu.

Tindakan Mark Adam itu telah pun menjadi perhatian netizen yang rata – rata tidak menyangka bahawa Mark Adam akan berkongsi hadiah tersebut. Netizen Menyangka mereka hanya membuat gurauan melawak sesama pelawak untuk berkongsi hadiah wang tunai tersebut. Antara komen netizen :

“Respect Mark Adam menang 100k tapi dia kongsi rezeki dgn kawan2 dia.. dia bagi 60k bahagi kt 4 peserta lain.. ayat dia mmg buat ak rasa bangga sgt yg masih ad lagi org hati sebaik dia.. “sy bukan org kaya tapi sy nak kongsikan rezeki ini bersama kawan2 sy”… Terbaik Mark Adam.. Semoga Allah sentiasa murahkan rezekimu.. Amin” tulis Eyzs

“Pkara yang blom ada retis2 buat tp mark adam yg tlah buat sifat2 yg terpuji mark retis2 yg jutawan pun xmampu buat mcm ni……” Tulis Feetri

Sumber : bharian.com.my dan youtube

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*