NEELOFA tiru idea FAZURA?? Betul ke atau kebetulan?

Seblum ini kecoh dengan isu Noor Neelofa memerli Fazura di media sosial instagra storynya, kini timbul pula isu meniru!! Apa kes? Kisah lama pun belum reda lagi. Tapi betul ke ada kes menciplak ni?

Panas apabila Netizen di laman sosial twitter mempersoalkan tentang hashtag neelofa dan fazura yang kebetulan sama iaitu #Belofa dan #Befaz. Adakah ianya satu kebetulan atau satu rancangan? siapa yang tiru siapa ni? Rata-rata Netizen memberitahu bahawa Fazura telah mengusahakan #Befaz dari tahun lepas 2017 bersama kawanya untuk mengeluarkan satu produk bulu mata palsu, dan kebetulan mereka (lofa dan fazura) mengumumkan secara rasmi #Befaz dan #Belofa pada tarih yang sama ketika berlangsungnya perkhawinan Fazura dan Fattah Amin dan Neelofa pula menggumumkanya di Zouk.

Sebelum ni netizen ada menyuarakan bahawa Neelofa seakan sengaja melancarkan tudung terbarunya di Zouk pada tarikh perkhahwinan Fazura dan Fattah Amin bertujuan untuk mencuri tumpuan dan sekaligus meneggelamkan pesona perkhahwinan Fattzzura. Betulke?

Dan yang terbaru, hangat diperkatakan di media sosial isu mengenai Neelofa Sindir Fazura menerusi Instastory milik neelofa. Tak habis-habis, persoalanya kenapa sungguh drastik dan banyak betuk kebetulan. Rata-rata netizen mengecam tindakan neelofa dan Fans neelofa juga semakin berkurang.

Menurut video makcik bawang juga, Neelofa sebelum ini banyak terpalit isu mengenai ciplak tudung rekaan butik lain antaranya Sastra Hijab dan Sugar Scarf. Adakah isu ini menguatkan lagi soalan netizen akan Neelofa memang kaki ciplak? Yelah kalau banyak duit, bukti2 ni senang je nak hilangkan atau nak tapis…

Banyak sungguh kebetulan kan… dari tarikh yang sama dan kini hashtag yang sama pula, fans yang tak senang duduk berdebat mempertahankan idol masing-masing.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*